Platí pouze v případě
osobního odběru objednávky na pobočce a nákupu v hodnotě nad 1800,-Kč s DPH.
Každý měsíc pro Vás připravujeme chutné regionální potraviny.
ŘÍJEN
Nakládaný kozí sýr

Za dob našich dědečků byly kozí mléko a sýr běžnou věcí a produkt z mléka kravského vzácností. Dnes je tomu naopak – mléko kozí je IN lahůdkou pro gurmány a vytříbené jazyky.
A jaké jsou jeho hlavní výhody?
Je lehce stravitelné, pozitivně působí na imunitní systém, příznivé účinky má také při kloubních onemocněních a je často doporučováno jako prevence nádorových chorob.
Působí antistresově, reguluje vlhkost pleti a zlepšuje onemocnění kůže.
ZÁŘÍ
Havlíkovy tyčinky

Pro tento měsíc jsme pro Vás vybrali osvědčenou kvalitu, která se vyrábí v Bruntále. Určitě znáte Havlíkovy tyčinky.
Jsou dnes nedílnou součástí hospod, barů, kaváren a vináren na Moravě. Pro svou jedinečnou chuť, která se dokonale snoubí s chutí piva, se staly za dobu 20 let takřka kultem a jsou vyhledávanou pochoutkou spotřebitelů všech věkových kategorií.
A teď si s těmito tyčinkami můžete i zasoutěžit!
Dokážete sníst 3 Havlíkovky za minutu?
Více informací ZDE. (
http://www.tycinkyhavlik.cz/soutez)
SRPEN
Brambůrky

Tento měsíc jsme pro Vás připravili jedinečnou ochutnávku klasických českých brambůrků k pivu.
A jak první brambůrky nebo chipsy vlastně vznikly? Připravil je kuchař indiánského původu George Crum, který pracoval v elegantním hotelu v Saratoga Springs ve státě New York. Jednoho dne měl velmi nepříjemného a neustále nespokojeného hosta Cornelia Vanderbilta, krále železnic, který si neustále stěžoval na to, že jeho opečené brambory nejsou nakrájené na dostatečně tenké plátky a několikrát je také kuchyni vrátil.
Když toho měl šéfkuchař akorát tak dost, rozhodl se, že nepříjemnému hostovi „zavaří“.
S velkou obratností nakrájel brambory na tenounké plátky a velmi krátce je osmažil ve velmi horkém tuku, až byly křupavé a zlatavě hnědé. Jeho žert však měl nečekané následky – tenké, křupavé lupínky měly ohromný úspěch! Od té doby uplynula spousta času a dnes se využívá nejmodernější technologie, ale na základní receptuře se nic nezměnilo – chipsy se stále vyrábějí z brambor a rostlinného oleje.
ČERVENEC
Lázeňské oplatky

Lázeňské oplatky jsou druh sladkého pokrmu, který se vyrábí ze dvou křupavých oplatek, mezi nimiž se nachází sladké sypání. Tradici výroby založili čeští Němci. Křehké tradiční lázeňské oplatky jsou oblíbeným dárkem z cest, ale také skvělým slavnostním pohoštěním pro vaše návštěvy.
ČERVEN
Mini-klobásky

Máte chuť na lahodné klobásky z jahňacieho mäsa? Bačův mls, nie je však len tak hocijaká jahňacie klobása, je totiž probiotická a obsahuje tzv. "Posilňujúci OMEGA 3 mäso".
KVĚTEN
Valašské korbáčiky

Uzený Beskydský korbáčik jsme Vám nechali uplést z pařeného sýru do úhledných cůpků a nechali vyudit studeným kouřem z bukových štěpek pro lepší chuť.
DUBEN
Čabajská klobáska

Vyrábí se z vepřového masa (dvě třetiny libového a třetina bůčku), které se naloží do soli a cukru a nechá v chladu několik dní marinovat. Pak se pomele a dochutí mletou paprikou (půl sladké a půl pálivé), česnekem a kmínem. Zajímavé je, že do čabajky nepatří pepř. Směs se dobře upěchuje do přírodních střívek a vyudí studeným kouřem z dřeva ovocných stromů.
Těšíme se na Vás na pobočkách Coleman S.I.